Recensies training

Van een groep waar wij een training aan gegeven hebben kregen we het volgende bericht:

 

Extra aanvullende training

 

Wij zijn een clubje schutters van SSV Texel met veel interesse in de dynamische schietsport. We waren al enige tijd bij ons op de baan aan het oefenen met dynamisch schieten, dat was erg leuk om te doen. We hadden het idee dat het best aardig ging en we wilden de officiële NPSA-cursus gaan doen om te ervaren hoe het nou echt moest en om wedstrijd te kunnen gaan schieten.

 

We hadden ons met zijn vieren opgegeven voor een NPSA-cursus en in 13/14 april 2019 was het zover. We mochten met zijn vieren naar Oudkarspel voor de IPSC cursus Handgun.

We hebben een hele leuke en leerzame cursus gehad, die ons tegelijkertijd met de neus op de feiten drukte: we waren niet zo voorbereid als we dachten, hadden niet de beste uitrusting en we hadden onszelf verkeerde dingen aangeleerd. We hadden bijvoorbeeld het goed en snel trekken van het wapen uit het holster en het snel en veilig wisselen van een magazijn niet echt geoefend, sommigen van ons hielden het wapen niet goed vast en de tijdsdruk van de oefeningen bleek behoorlijk pittig. We moesten echt hard ons best doen om de oefeningen goed te doen. Uiteindelijk hebben drie van ons de cursus gehaald. 

 

Na de eerste officiële wedstrijd IPSC Handgun bleek niet alleen het gat tussen thuis trainen en de IPSC cursus Handgun heel groot te zijn, ook het gat tussen de IPSC cursus Handgun en een officiële wedstrijd was niet mis.

 

Na deze ervaringen zijn we alleen nog maar enthousiaster geworden en wilden we investeren in goede spullen en goede training om het dynamisch schieten echt goed onder de knie te krijgen. Tijdens de NPSA cursus hebben we goede adviezen gekregen t.a.v. onze uitrusting. De schietriem moet stevig zijn, een speedholster en goede magazijn pouches helpen je sneller in een parcours te zijn en ook schoenen, broek en bovenkleding kunnen invloed hebben op je prestaties.  Inmiddels hebben een aantal van ons bij Dutch Shooting Supply een nieuw paar sportschoenen, schietriem, holster en magazijn pouches gekocht.

npsa cursus

De begeleiders van de cursus Patrick Meeusen en Richard vd Wel hebben ons  later aangeboden een extra training te geven op onze schietbaan als we daar interesse voor hadden. Van dit aanbod hebben we gebruik gemaakt en voor een kleine vergoeding zijn ze op 25 augustus 2019 samen naar Texel gekomen om ons een hele dag training te geven.

 

We hebben een hele gezellige en leerzame cursusdag gehad. De dag begon om 9.00 uur met een bakkie koffie en daarna gingen we de baan op. Naast uitleg hebben we diverse oefeningen gedaan die bestonden uit de juiste schiethouding aannemen, gun control, recoil control, schieten tijdens het lopen in verschillende richtingen, schieten op verschillende afstanden en oefenen in verschillende volgordes van doelen schieten. Patrick en Richard hebben hiervoor diverse oefeningen samengesteld die ze zelf ook met grote regelmaat gebruiken tijdens hun eigen trainingen.

 

Wij hebben het zo positief ervaren dat we van plan zijn jaarlijks trainers uit te nodigen om ons extra training te geven.

 

 IPSC training                       NPSA basiscursus

 

Klik HIER als je ook meer wilt weten over de trainingen.

 

 

© 2014 - 2022 Dutch Shooting Supply | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel