Bereid jezelf voor op het IPSC basis examen

IPSC basiscursus

Artikel 1 van 3 Volgende

IPSC 

Om deel te mogen nemen aan de Nederlandse- of buitenlandse IPSC wedstrijden moet de betreffende schutter lid zijn van de IPSC-organisatie in zijn of haar land. In Nederland is de IPSC vertegenwoordigd door de NPSA ( Nederlandse Parcours Schutters Associatie ) en daar zal je een licentie moeten behalen voor de tak van IPSC welke je wilt beoefenen.

Om deze licentie te behalen dien je de IPSC basiscursus te volgen van 2 dagen EN te moeten slagen voor het examen wat daaraan gekoppeld is.

IPSC Basiscursus           NPSA basiscursus

Deze cursus word gegeven op verschillende locaties in Nederland. Op de eerste dag word er eerst een theorie gedeelte gegeven over de eisen, verplichtingen en veiligheid, daarna ga je de baan op en krijg je training in gunhandling. Hier word heel erg gelet op veiligheid.

Als volgende deel van de cursus ga je diverse schietoefeningen doen, waarbij precisie, kracht en snelheid ( DVC ) erg getest worden. Je jaat afstandschoten onder tijdsdruk doen, lopend magazijnwissels maken, achteruitlopen, luikjes openen enz enz. Daarna in de middag krijg je een examen waar je in 7 verschillende oefeningen een X-aantal punten moet behalen binnen de gestelde tijd en zonder de veiligheidsregels te breken.

Als je voor de eerste dag slaagd, dan mag je door naar de tweede dag, waar je nog meer op de proef gesteld word door de hele dag verschillende stages te oefenen, onder begeleiding van een Nederlandse topschutter. Ook hier word je getest op kunde en veiligheid, heb je dat niet en breek je de veiligheidsregels, dan zak je alsnog voor de cursus en moet je weer opnieuw op de wachtlijst voor de volgende cursus.

                                                                            Dynamische schietsport

Ik heb gezien en gehoord dat veel schutters geen iedee hebben wat ze te wachten staat tijdens deze IPSC basiscursus en dus ook niets kunnen trainen hiervoor en dus heb ik besloten om ( afhankelijk van het aantal cursisten ) alleen of samen met 1 van onze Nederlandse topschutters, deze cursus in verkorte vorm te geven om schutters voor te bereiden op deze cursus.

Het is gebleken dat schutters welke deze training gevolgd hebben een hogere slagingskans hebben dan andere en er met meer vertrouwen aan beginnen.

Waar moet je aan voldoen om mee te mogen doen:

- Geldig verlof voor het bezitten van een handvuurwapen in minimaal 9 x 19 mm

- Geldig lidmaatschap van een erkende schietsportvereniging.

- Goed functionerend handvuurwapen, waar de veiligheid van werkt ( liefst dubbelzijdige veiligheid )

-Minimaal 3 magazijnen of voor revolverschutters meerdere clips.

- De juiste kleding en uitrusting, zoals juiste schoenen, een goede competitieriem ( geen leren riem, een goed passend en veilig holster en minimaal 3 magazijn pouches, natuurlijk is ook gehoor- en oogbescherming verplicht. ( kijk voor de juiste gear elders op onze website )

- Ongeveer 300 tot 400 patronen voor de cursus. ( let op, Loden ongecoate kogelkoppen zijn NIET toegestaan )

- Er word van je verwacht dat je wel enige kunde hebt in het schieten van Alpha's op 20 a 25 meter uit het holster. 

 

Wil je meer weten ? Stuur dan een mailtje sturen naar info@dutchshootingsupply.nl of bellen met 0031-654686511

Let op de prijs voor deze training bepalen we in overleg, omdat dit afhankelijk is van de groep en locatie.                                   

Let wel, het maximaal aantal schutters voor deze training is 8

Sportieve groet,

Richard vd Wel

© 2014 - 2021 Dutch Shooting Supply | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel